Categories
2000 og frem historisk periode Kager og desserter

Æbleskiver og eddikemarengs

Print Friendly, PDF & Email

Æbleskiver og eddikemarengs

Vi går straks til bekendelse: Vores æbleskiver blev totalt mislykkedes. Vi har ikke en dehydrator og valgte derfor at bage marengs som vi plejer. Det lykkedes også at bage store flotte marengs og alt var i den skønneste orden, da vi tog dem ud af ovnen og satte dem til afkøling. Da vi vendte tilbage til dem 1 time senere var de fuldstændig sunket sammen og flade. Forklaringen fandt vi senere: for at bage marengs skal der være et meget højt sukkerindhold i marengsen.

Vores kommentarer:

I NOMAs opskrift er pointen at lave marengs, som ikke er så sød som sædvanligt. Men det kræver så at man kan tørre dem og ikke bager dem i en almindelig ovn.

Ideen med at drysse dem med eddikepulver er fantastisk og giver en helt ny vinkel på æbleskiver. Jeg tænker at udviklingspotentialet for æbleskiver er kolossalt.

Af hensyn til NOMAs rettigheder gengives opskriften ikke her. Den kan læses i NOMA kogebogen “NOMA – tid og sted i det nordiske køkken”

By Dorthe

Dorthe Bechmann
Roskilde
info@udenmadogdrikke.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.