Categories
2000 og frem Danmark Frokost og middagsretter

Blomkål (NOMA)

Print Friendly, PDF & Email

Blomkål og kærnemælk

Opskriften blev bragt i Berlingske Tidende den 20. september 2011, og er udviklet af Torsten Vildgaard, som er kreativ chef på Noma.

Ingredienser

1 fast dansk blomkålshoved
100 g smør
6 kviste citrontimian
1 bt koriander
1 dl vindruekerneolie
2 dl biodynamisk kærnemælk (stuetemperatur)
Salt
Korianderblomster
Korianderblade

Blomkål: Find 4 lige store buketter på blomkålshovedet og skær top og bund af. Steg blomkålshovederne møre og karamelliseret på den ene side. Lad dem trække 3 min. i smørret inden servering. Krydr godt med salt.
Korianderolie: Skyl og pluk korianderen. Tør og blend med olien i 5 min. Lad trække i en time og sigt så. Opbevar olien mørkt og koldt.
Kærnemælks-vinaigrette: Smag kærnemælken til med salt og skil med olien. Vigtigt: Lad kærnemælks-vinaigretten stå på køkkenbordet, så den ikke er kold for at undgå at den skiller. Urter: Skyl og pluk urterne og hold dem kolde indtil servering.

Anrettes lige for servering. Tilsæt lidt salt til kærnemælksvinaigretten, og lun den – husk at lune den meget varsomt og endelig ikke for meget, for så skiller mælken i valle og en ricottalignende masse.

Server i dybe tallerken. Hæld først kærnemælks-vinaigretten i dybe tallerkner. Læg forsigtigt blomkålsbuketterne i, dryp med olie så det ligger som store perler på overfladen og drys med urterne. Bær forsigtigt tallerkenerne ind til bordet – så perlerne ikke flyder ud.

Vin hertil: Muscat Ottonel, Domaine Barmés Buecher, 2002

Vi har prøvet en række opskrifter fra NOMA kogebogen “NOMA – tid og sted i det nordiske køkken”. Læs om vores erfaringer med opskrifterne her.

 

By Dorthe

Dorthe Bechmann
Roskilde
info@udenmadogdrikke.dk

2 replies on “Blomkål (NOMA)”

Hej, glæder mig til at prøve denne ret. Er blomkål skåret over både i top og bund for at få en jævn stegeflade eller hvad menes der med dette? Kan ikke helt se på billedet, at der skulle være skåret noget af toppen. Er vinen fra en dansk importør?

hej Thomas – det er super – jeg tror du må prøve dig frem – lidt vejledning: find 4 lige store buketter på blomkålshovedet og skær top og bund af. Steg blomkålshovederne møre og karamelliseret på den ene side. Lad dem trække 3 min. i smørret inden servering. Krydr godt med salt.

Vinen kommer fra Gertruds vinimport. larsgeorg@gertruds-vinimport.d

Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.