Categories
2000 og frem Chokolade Danmark Opskrifter Uncategorized

Fyld til fyldte chokolader

Print Friendly, PDF & Email

Der findes utrolig mange opskrifter på fyld. Der er virkelig for enhver smag. Fyldet har betydning for holdbarheden af chokoladen. Hvis fyldet ikke er konserveret er holdbarheden omkring 3 uger. Med konservering er den måske 3 måneder. Hvis fyldet er godt emballeret i chokolade så vil chokoladen i nogen grad forhindre fyldet i at mugne. Bemærk: holdbarhed giver ikke garanti for at der er flere tilbage i æsken…..

Hvor langt fyldet rækker afhænger af hvor meget luft der er i fyldet. 500 g fyld uden luft (f.eks. en ganache af piskefløde og chokolade) rækker til ca. 100 chokolader. Hvis ganachen piskes op før brug vil den række noget længere.

Det er vigtigt, at fyldet er afkølet til stuetemperatur, 20 – 25 grader, før det benyttes så chokoladen ikke smelter. Fyldet skal være så flydende at det kan presses ud gennem en sprøjtepose, men ellers er det faktisk en fordel, hvis det er lidt køligt, da det derved også ofte er mere fast. Som regel er det mest praktisk at lave fyldet dagen før støbningen. Nogle typer fyld vil dog være for stive lige fra køleskabet, så det skal så tages ud i god tid før eller evt. varmes få sekunder i mikrobølgeovnen. Hvis fyldet er for blødt vil det blande sig med chokoladen, når man støber bunden. Hvis det er for hårdt er det svært at presse ud af sprøjteposen.

Man konserverer ved at tilsætte 1 knivspids citronsyre og 1 teskefuld konserveringsmiddel pr. 500 g fyld. Det tilsættes så vidt muligt mens fyldet er så varmt som muligt. Citronsyren vil ikke kunne smages men skaber et surt miljø som sikrer” at konserveringsmidlet virker.

Karamelcreme “uden dåse”

Ganache / trøffel

Fyld bliver ofte endnu bedre hvis det tilsættes crunch:

Crunch

Crunch giver både sprødhed og smag til de fyldte chokolader. Crunch kan fremstilles af alle typer nødder. Crunch bruges som tilsætning til f.eks. karamelcreme eller trøffelfyld

  • 50 g  hasselnødder (eller andre nødder)
  • 3 spsk. sukker

Smelt sukkeret på en pande til det er gyldent. Tilsæt hasselnødder, rør rundt og tag panden af varmen. Hæld nødderne ud på et stykke bagepapir og lad dem køle helt af. Hak dem og rør dem i fyldet.

 

 

2 replies on “Fyld til fyldte chokolader”

Jeg skal til at lave værtinde/julegaver og skal lave mange så jeg er nødt til at starte tidligt.
Derfor:
Hvilket konserveringsmiddel bruges der?
Hvor længe ca. kan det holde sig?

Venlig hilsen
Vibeke

Hej Vibeke – Karamelfyld holder sig længe – 3 måneder+ i køleskabet. Ganache indeholde fløde – jeg ville ikke lade det ligge mere end 1 uge. Kan måske fryses? De fyldte chokolader holder sig omkring 3 uger hvis de er “perfekte”, så der ikke kommer luft til fyldet. De skal altså laves umiddelbart før jul. Kan konserveres med almindeligt konserveringsmiddel (tilsættes kun til fyldet). De fleste chokolader får en kedelig farve efter et stykke tid.

Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.