Categories
1800 tallet 1900 første halvdel Danmark Kager og desserter Nordiske egnsretter Norge Sverige

Gode råd

Print Friendly, PDF & Email

Gode råd – verdens største småkage?

Gode råd er en stor småkage. De minder om det, som andre steder kaldes krumkager. Originale gode råd jern er firkantede og jernet fandtes tidligere i alle hjem. Jernet blev lagt i gløderne i komfuret eller ildstedet. I dag er dette ikke så praktisk og i handlen findes flere forskellige krumkagejern, der dog alle laver runde kage.

De viste kager er bagt med et OBH krumkagejern udformet på samme måde som et vaffeljern:

375 g mel
150 g smør
150 g sukker
1 dl fløde
1 æg
1 tsk hjortetakssalt
½ tsk kardemomme

Alle ingredienser æltes sammen idet smørret først blødgøres.

Gode råd jern smøres grundigt med fedtstof både på over og undersiden. Jernet varmes op. 1 teskefuld dej anbringes på pladen og jernet klemmes straks sammen.  Man må prøve sig frem med bagningen, men hver kage tager ca. 1 minut.

By Dorthe

Dorthe Bechmann
Roskilde
info@udenmadogdrikke.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.