Categories
1800 tallet 1900 første halvdel Danmark Kager og desserter Sønderjylland

Guldkage

Print Friendly, PDF & Email

Guldkage

Dej:
4 æggeblommer
70 g sukker
4 spsk kogt vand
70 g mel
2 tsk bagepulver

Pynt:
4 æggehvider
160 g sukker

Pisk æggeblommer og sukker til det er lyst og luftigt. Tilsæt vand. Sigt mel og bagepulver sammen ned i dejen. Rør forsigtig til det er blandet. Hæld dejen i 2 smurte raspede springforme. Pisk hviderne stive. Tilsæt sukkeret lidt efter lidt og pisk igen. Hæld hviderne forsigtigt over dejen i de 2 forme. Bag i 15 minutter ved 180 grader, skru ned og bag derefter i 25 minutter ved 120 grader.

Fyld:
1/4 l piskefløde
200 g hindbær, brombær eller anden frugt
75 g sukker

Rør hindbær med sukker. Pisk fløden. Bland piskefløde med frugt. Undgå evt. noget af saften hvis frugten er meget fugtig. Læg kagen sammen med frugtskummet og server straks.

By Dorthe

Dorthe Bechmann
Roskilde
info@udenmadogdrikke.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.