Categories
1800 tallet 1900 første halvdel Danmark Kager og desserter Nordiske egnsretter

Honningkage

Print Friendly, PDF & Email

Honningkage

I min familie har vi altid kaldt denne kage for honningkage, men jeg ved at andre kalder den honningbrød – måske fordi den spises med smør og ikke indeholder fedtstof.

½ dl vand
250 g honning
250 g sukker
1 tsk kanel
1 tsk ingefær
4 æg
500 g mel
2 tsk natron

Vand, honning, sukker kanel og ingefær koges sammen og afkøles.

Æg, mel og natron tilsættes. Massen lægges i to smurte kageforme (af 2 liter) og bages ca. 1½ time ved 150 grader på ovnens nederste rille.

Afkøles, skæres i skiver og spises med smør.

Alternativt kan kagen flækkes og lægges sammen med smørcreme og pyntes med overtrækschokolade. Bland evt. smørcreme med appelsin-marmelade.  Lad kagen trække mindst til næste dag.

By Dorthe

Dorthe Bechmann
Roskilde
info@udenmadogdrikke.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.