Categories
1800 tallet 1900 første halvdel Danmark Kager og desserter Nordiske egnsretter

Ingenting

Print Friendly, PDF & Email

Kagen hedder på tysk “israeliten” og er almindelig i Slesvig. Portionen giver ca 100 kager.

Dej:

250 g mel
150 g smør
2 æggeblommer
evt. lidt revet citronskal

Mel og smør hakkes sammen og æggeblommerne og citronskal røres i. Tilsættes evt. lidt yderligere æg eller fløde så dejen kan samles. Dejen hviler til næste dag.

Dejen rulles ud og udstikkes med et portvinsglas – 4,5 cm i diameter og lægges på bageplader. De kan sættes tæt da de ikke udvider sig under bagningen.

Bagning: Der er  to muligheder: 1) Forbagning giver størst sikkerhed for resultatet. Kagen forbages minutter ved 150 grader før den pyntes med marengs. Herefter skal den bage 2 – 3 timer ved 75 grader. Hvis du har en varmtluftovn kan du have flere plader i ovnen samtidigt. Tag en ud og lad den køle af. Den skall være helt sprød ellers skal de have længere tid.  2)Uden forbagning. Her kan du kun lægge et tyndt lag marengs på hver kage. Sæt kagerne i ovnen ved 150 grader og skru straks ned til 100 grader. Bages i 20 – 25 minutter. Hold øje med at de ikke bliver mørke.

Marengspynt:

2 æggehvider
200 g sukker

Æggehviderne piskes stive med sukker til en tyk konsistens som æggesnaps. Hviderne smøres  på kagerne. Hvis man ønsker et meget tykt lag kan man med fordel piske æggehviderne stive og derefter tilsætte sukkeret lidt efter lidt mens der stadig piskes. tilsæt en tsk. eddike til sidst. Herved fås et endnu sprødere marengslag på kagerne.

By Dorthe

Dorthe Bechmann
Roskilde
info@udenmadogdrikke.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.