Categories
1800 tallet 1900 første halvdel Brød Danmark Nordiske egnsretter

Kløben

Print Friendly, PDF & Email

Ingredienser

2,5 dl mælk
175 g smør
35 g gær
1 æg
500 g hvedemel
75 g sukker
1 tsk. kardemomme
1 tsk salt
50 g rosiner
50 g sukat
50 g smuttede mandler
skal af ½ usprøjtet citron
sammenpisket æg til pensling

Mælken lunes med fedtstoffet som er hakket i mindre stykker. Heri opløses gæren, når væsken er højst 30 grader (fingerlun). Øvrige ingredienser tilsættes. Dejen røres godt. Bemærk der er tale om en blød klistret dej. Den slipper ikke fingrene. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse. Slå dejen ned og form den til aflange boller med 2 skeer og lægges på bagepladen på bagepapir. Efterhæver i 15 – 30 minutter, pensles med sammenpisket æg og bages i ca 15 minutter ved 225 grader. Oven skal have den rette temperatur fra starten. Afkøles på en rist – serveres gerne mens de endnu er lune.

Hvis de fryses bevarer de bedst friskheden hvis de lægges i plastikpose mens de stadig er lunkne, men først lægges i fryseren når de er helt afkølede.

By Dorthe

Dorthe Bechmann
Roskilde
info@udenmadogdrikke.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.