Categories
Danmark Frokost og middagsretter Uncategorized

Krakke sild

Print Friendly, PDF & Email

Krakke sild – krakka sijl

At krakke sild eller krakka sijl, som bornholmerne siger, foregik i gamle dage i brændeovnen. Sildene blev hængt op på et særligt krakka-jern, som passer præcis i brændeovnes komfurringe. Her han de i varmen til de var stegt.

Rens sildene men lad hovedet sidde på. Udvand sildene som hele spegesild. Hæng dem fast på krakka-jernet og hæng jernet over gløderne i ovnen i ca. 10 minutter til de er varme.

Følgende tilbehør hører traditionelt med til krakke sild:

Rugbrød
Kogte kartofler
Hakket rå løg eller hakket ramsløg (i sæsonen)
Radiser
Sennep
Rødbede

Man piller selv sin sild ved bordet. Drik en god øl til maden og gerne en snaps.

Vi havde ikke en brændeovn som var egnet til formålet. Vi endte derfor med at krakke sildene over et bål i haven – hvor vi hængte dem op i krakka-jernet  i et betonrør. Det fungerede fint men de saltede sild var fabriksfremstillede og disse sild er ikke nær så faste som hjemmelavede. Nogle af dem fald derfor ned i gløderne. Det eneste råd vi kan give er enten at lægge sildene på en rist i stedet for at hænge dem op eller at gå i gang med at salte sildene selv.

Uanset dette endte det med at blive en fornøjelig eftermiddag i et herligt tidligt forårssolskin i haven.

By Dorthe

Dorthe Bechmann
Roskilde
info@udenmadogdrikke.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.