Categories
1800 tallet 1900 første halvdel Danmark Kager og desserter Nordiske egnsretter

Kringle

Print Friendly, PDF & Email

Dette er min mors opskrift på kringle. Det er efter min mening et af de flotteste bagværk som findes.

500 g hvedemel
100 g sukker
150 g smør
75 g gær
½ tsk. salt
1 æg
½ tsk. kardemomme
2 dl mælk

Remonce:
125 g sukker
125 g blødt smør
50 g rosiner
50 g sukat

Pynt:
Sammenpisket æg til pensling
50 g hasselnødder eller 50 g grov perlesukker

Mælken lunes med fedtstoffet som er hakket i mindre stykker. Heri opløses gæren, når væsken er højst 30 grader (fingerlun). Sukker, salt æg og kardemomme tilsættes. Dejen æltes godt og hæver til dobbelt størrelse. Dejen rulles ud i en lang stang. Remoncen smøres på midten af stangen og drysses med sukat og rosiner. Dejen formes til en kringle og lægges på bagepladen på bagepapir. Efterhæver i 15 – 30 minutter, pensles med sammenpisket æg drysses med hakkede nødder eller perlesukker og bages i ca 25 minutter ved 200 grader. Oven skal have den rette temperatur fra starten. Afkøles på bagepladen – serveres gerne mens den endnu er lun.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.