Nordisk mad

  • Forside
  • Fyldte chokolader
  • Kornentusiasterne
  • NOMA opskrifter
  • Sønderjysk kaffebord
  • Saltning af sild
  • Om “Uden mad og drikke”
Du er her: Forside / historisk periode / 2000 og frem / Menu

10. januar 2016 af Dorthe Skriv kommentar

Menu

20120421_bordet_003 (1)
20120421_tørfisk brød fedt_001 (1)
20120421_blomkål og kærnemælk_001
20120421_taghave_005
20120421_stenbiderrogn_001
20120421_kongekrabbe_002
20120421_tartar_001
20120421_lammeskank_001
20120421_chokoladechips_001
20120421_tørfisk brød fedt_003
20120421_tørret elg_001
20120422_dagens vine_003
Copy (1) of IMG_3313

Erfaringer fra begynderne: start i god tid og læs hele opskriften igennem!

… mindst en uge i forvejen! Kogebogen er fuld af overraskelser. Kogebogen er i denne sammenhæng Rene Redzepis bog: Tid og sted i det nordiske køkken. Mange opskrifter kræver helt specielt udstyr eller råvarer, som man bestemt ikke kan forvente at finde i enhver Fakta eller isenkram. Kogebogen er fuld af vendinger som: ”passer denne mousse gennem en trommesigte”, ”blend olie og krydderurter ved 60 grader i en Thermomix”, ”pocher andeæggene ved 65 grader i 36 minutter”, ”passer saften igennem et fint klæde og mål sukkerindholdet med et refraktometer”, for bare at nævne nogle få.  Men madlavning er også det muliges kunst – sikkert også på Noma.? Kan man ikke få det, som står i opskriften, kan det måske erstattes med noget andet uden at man går på kompromis med resultatet.

Skrevet i: 2000 og frem, Danmark Tags: NOMA, NOMA1

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nyeste opskrifter og indlæg

Oversigt – Callebaut – betegnelser og egenskaber

Det har undret mig at Callebaut ikke har en oversigt over deres udvalg på deres hjemmeside. Ud fra oplysningerne på deres hjemmeside 1. december 18 har jeg strikket nedenstående tabel sammen. Du bør altid kontrollere om det konkrete produkt du har købt svarer til listen da de løbende kan foretage ændringer. Brug derfor tabellen med […]

Chokolade egnet til støbning

En chokolade beskrives typisk ved dens kakaoindhold, men meget andet har betydning for smag, konsistens og egenskaber.

Udstyr til støbte chokolader

Det kræver lidt udstyr at lave fyldt chokolade. Dels udstyr til temperering (skåle, vandbad, termometer) og dels forme til støbning.

Temperering af chokolade

Temperering kan meget let drille, og det betaler sig at sætte sig lidt ind i teknikken. Ellers bliver der mange skuffelser undervejs.

Dorthe Bechmann
Roskilde
info@udenmadogdrikke.dk

Copyright © 2021 — Uden mad og drikke • Alle rettigheder tilhører Dorthe Bechmann, Log ind