Categories
1800 tallet 1900 første halvdel Brød Danmark Nordiske egnsretter

Pomle med smør

Print Friendly, PDF & Email

Pomle  med smør

500 g hvedemel
125 g smør
50 g gær
3 æg
2 tsk. kardemomme
1 tsk salt
2 dl mælk
(æg til pensling, smør)

Mælken lunes med fedtstoffet som er hakket i mindre stykker. Heri opløses gæren, når væsken er højst 30 grader (fingerlun). Øvrige ingredienser tilsættes og dejen hæver til dobbelt størrelse. Dejen trilles i stænger og skæres i ialt 16 ligestore stykker, som formes til boller.

Efterhæver i 15 – 30 minutter, pensles med sammenpisket æg og bages i ca 15 minutter ved 225 grader. Oven skal have den rette temperatur fra starten. Bollerne sættes til afkøling på en rist, flækkes og smøres med smør – serveres gerne mens de endnu er lune.
Portionen giver 16 stk.

By Dorthe

Dorthe Bechmann
Roskilde
info@udenmadogdrikke.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.