Categories
1800 tallet 1900 første halvdel Danmark Kager og desserter Nordiske egnsretter

Pumpernickel

Print Friendly, PDF & Email

Pumpernickel

Det fleste tror at pumpernickel er en slags rugbrød, men der findes også en småkage af samme navn.

Ingredienser
250 g mel
125 g smør
125 g sukker
1 æg
1 tsk. hjortetaksalt

Æg og sukker røres sammen og øvrige ingredienser hvoraf smørret først er blødgjort tilsættes. Lad gerne dejen ligge en dag eller to før den rulles ud.

Dejen rulles ud og skæres i stænger. Stængerne pensles med

pisket æggeblomme
hakkede smuttede mandler

og bages ca 10 minutter ved 200 grader. Så snart kagerne er bagt skæres stængerne i passende stykker. Der bliver ca 50 kager ud af denne portion.

Trods navnet har kagerne intet med det tyske rugbrød at gøre.

By Dorthe

Dorthe Bechmann
Roskilde
info@udenmadogdrikke.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.