Categories
1800 tallet 1900 første halvdel Danmark Kager og desserter Nordiske egnsretter

Riskage

Print Friendly, PDF & Email

Riskage

Riskage eller ristort, som vist er en mere original titel, er en kage som er baseret på en rest grød. I vore dage risengrød, men der skal ikke megen fantasi til at forestille sig at den tidligere har være lavet på grundlag af byggrød og andre former for grød. Det kunne være interessant om der findes mere viden om dette.

Ingredienser:
125 g grødris
½ l mælk
60 g smør
75 g sukker
3 æg
1 spsk hvedemel
1 tsk bagepulver

Pynt:
1/4 l piskefløde
Ribsgele (eller f.eks. æblegele)

Ris og mælk koges til grød i ca. 1 time under hyppig omrøring. Smørret tilsættes (smeltes heri). Grøden afkøles.

Æggehviderne piskes stive. Når grøden er afkølet røres æggeblommerne i grøden. Sukker, hvedemel og bagepulver røres i. Hviderne vendes i til sidst. Dejen hældes i en smurt sandkageform (2 liter) eller en springform og bages ved 180 i en time på nederste rille. Skæres i skiver og pyntes med ribsgele og flødeskum.

By Dorthe

Dorthe Bechmann
Roskilde
info@udenmadogdrikke.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.