Categories
1800 tallet 1900 første halvdel Danmark Kager og desserter Nordiske egnsretter

Rugbrødstærte

Print Friendly, PDF & Email

Rugbrødstærte eller brødtort

En af de aller lækreste lagkager der findes er Sønderjysk brødtort/rugbrødstærte eller rugbrødslagkage som resten af landet nok ville kalde den. Den er meget velegnet som dessert. Der er rigeligt til 8 personer.

4 æg
100 g sukker
150 g reven rugbrød
1 teske kartoffelmel
100 g hakkede nødder

Fyld og pynt:

Solbærsyltetøj
½ liter piskefløde
50 g ristede hakkede hasselnødder

Æggehvider piskes helt stive. Æggeblommer og sukker røres godt. Alle ingredienser blandes forsigtigt sammen.

 

Dejen bages i 3 velsmurte, raspede lagkageforme 225 grader i 10 minutter.

Hasselnødderne ristes på panden – pas på de ikke brænder.

Lige før servering lægges kagen sammen med solbærsyltetøj og flødeskum og pyntes med ristede hakkede nødder.

By Dorthe

Dorthe Bechmann
Roskilde
info@udenmadogdrikke.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.