Categories
1900 anden halvdel 1900 første halvdel 2000 og frem Danmark Frokost og middagsretter

Sild i sur fløde

Print Friendly, PDF & Email

Sur fløde er totalt overset i det moderne køkken. Det er en pragtfuld ingrediens som bør gives en renæssance snarest! Må have et kæmpe potentiale i disse Noma tider. Den er mildere og rundere i smagen end f.eks. cremefraise. Sur fløde er ikke fordærvet fløde, men fremstilles derimod ved at tilsætte en stor spiseskefuld eddike til 1 dl piskefløde. Lad det stå på lunt på køkkenbordet og rør i det af og til. Ret hurtigt – måske i løbet af en time vil fløden tykne og så er den klar.

Anvendelse: Sur fløde kan smages til med finthakkede krydderurter. Der er et utal af muligheder: purløg, ramsløg eller radiser. Prøv også koriander som giver en helt speciel pikant smag. Server sur fløde til alle slags sild: stegte saltsild, marinerede sild, kryddersild osv. kun fantasien sætter grænsen. Vi holder særligt meget af marinerede sild med sur korianderfløde.

By Dorthe

Dorthe Bechmann
Roskilde
info@udenmadogdrikke.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.