Categories
1800 tallet 1900 første halvdel Danmark Kager og desserter Nordiske egnsretter

Skørdejskringler

Print Friendly, PDF & Email

Skørdejskringler

Ingredienser:
180 g mel
5 g gær
125 g smør
0,75 dl fløde

Smørret blødgøres og røres med de øvrige ingredienser. Stilles til hævning ½ time hvorefter dejen deles i 30 – 35 ligestore stykker.

Hvert stykke rulles tyndt ud og formes til en kringle. Kringlerne pensles med æggehvide og drysses med perlesukker. Bages ca 15 minutter ved 190 grader til de er lysebrune. Kagerne bliver helt sprøde som andre småkager.

Skørdej er en mørdejslignende dej, men med mindre sukker og mere smør. Skørdejskringler er stort set det samme som kaldes sukkerkringler eller tekringler i andre dele af landet. Dog er der i denne udgave gær, mens opskrifter på sukkerkringler/tekringler som regel ingen hævemiddel indeholder eller anfører tilsætning af  hjorttaksalt.

Opskriften stammer fra Inge Adriansen, men hun anfører at kringlerne skal vendes i æggehvide. Det fungerede ikke hos mig. I det hele taget, så er det svært og langsommeligt at lave skørdejskringler, men hvis det lykkes, så smager de rigtig godt.

By Dorthe

Dorthe Bechmann
Roskilde
info@udenmadogdrikke.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.