Categories
1800 tallet 1900 første halvdel Danmark Kager og desserter Nordiske egnsretter

Strøjsel

Print Friendly, PDF & Email

Strøjsel eller Streusel

Navnet er tysk hvor den kendes under navnet Streusel. Det betyder egentlig “strøelse”, altså en kage hvor man strør noget på.  Opskriften stammer fra Erik Koed Rasmussens bog: “Danske Egnsretter”. Den stammer fra Christiansfeld.  Et simpel google søgning viser, at der er et utal af variationer i Tyskland.

Ingredienser:
300g sukker
4 æg
50 g smeltet afkølet smør
275 g hvedemel
15 g bagepulver
2 dl mælk.

Sukker og æg røres sammen til det er hvidt. smør, mel, bagepulver røres i og dejen hældes ud i en bradepande i 2 cm tykkelse. bages i en ikke forvarmet ovn ved 175 grader i 30 – 40 minutter. (portionen rækker til 2 springforme 23 cm).

Fyld:
150 g mel
100 g smeltet smør
100 g sukker
1 tsk. vanilliesukker
1 tsk kanel

I mellemtiden blandes ingredienserne til strøelsen sammen til en ensartet blanding. Kagen tages ud af ovnen. Strøelsen drysses  på og kagen sættes ind i ovnen igen til overfladen er brunlig.

By Dorthe

Dorthe Bechmann
Roskilde
info@udenmadogdrikke.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.