Categories
1800 tallet 1900 anden halvdel 1900 første halvdel 2000 og frem Brød Danmark Frokost og middagsretter

Tørfisk

Print Friendly, PDF & Email

Tørfisk, flatbraud og andefedt

Tørfisken kom fra Island og er sendt hertil fra vores Islandske nabos familie. Tørfisk er en gammel nordisk tradition. Flatbraud eller fladbrød som det vel hedder på dansk er ligeledes en nordisk specialitet. Vi dyppede brødet i andefedt (serveret ved stuetemperatur). 

En islandsk variation af den danske fedtemad!. Det er et fladt, blødt brød lavet af rugmel salt og vand. Æltet, rullet ud til tynde flade runde kager og bagt direkte på en varm plade indtil det er lidt brændt. Flatbraud smager også fremragende med tynde skiver af røget lam.

Vi spiste tørfisk og flatbraud som en lille starter før vi gik til bords.

Læs mere om fladbrød her.

Vi har prøvet en række opskrifter fra NOMA kogebogen “NOMA – tid og sted i det nordiske køkken”. Læs om vores erfaringer med opskrifterne her.

By Dorthe

Dorthe Bechmann
Roskilde
info@udenmadogdrikke.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.