Fuldkorns emmerpasta (Tagliatelle)
I denne opskrift blandes emmer og hvedemel. Herved opnås, at man får den gode smag af emmeren samtidig med at hveden sørger for at få dejen til at hænge sammen. Opskriften er tilpasset brugere af melkværn. Opskriften forudsætter, at du har en melkværn og også gerne både foodprocessor og pastamaskine til rådighed.
Ingredienser:
- 2 æg
- 150 g emmerkerner
- 50 g hvedekerner
- 1 tsk. salt
Både emmer og hvedekerner kværnes sammen ved indstilling ”fin” til fuldkornsemmermel. Bland de øvrige ingredienser melet og ælt dejen godt sammen (gerne i i foodprocessor). Dejen skal være så fast at den lige netop slipper fingrene. Tilsæt gerne lidt mere mel eller lidt vand til konsistensen er tilpas. Lad dejen hvile i køleskabet i 24 timer tildækket eller i plastikpose.
Del dejen i 4 dele og ælt disse hver især godt igennem. Tilsæt gerne lidt mere mel hvis dejen føles klistret. Når dejen er tilpas presses den ud i en flad plade og køres gennem pastamaskinen ved den tykkeste indstilling. Fold dejen sammen i ”kørselsretningen” og kør den igennem igen i samme retning som før – undlad at tilsætte mel i denne del af processen. Gentag i alt 3 eller 4 gange. Det er vigtigt at retningen bevares, da pastaens sammenhæng i længderetningen derved styrkes.
Drys først herefter et tyndt lag mel på begge sider af dejen og kør nu dejen igennem pastamaskinen idet du gradvist ændrer indstillingen så dejen bliver tyndere og tyndere.
Denne dej er ret grov. Vores pastamaskine kan ikke håndtere en grov dej ved de tyndeste indstillinger så det er vigtigt at du stopper inden dejen bliver for tynd.
Indstil pastamaskinen til tagliatelle (bånd) og kør nu pastaen igennem. Jeg har rigtig gode erfaringer med at brede båndene ud på et viskestykke. Jeg laver gerne pastaen i god tid før middagen – så den bliver overfladetør og meget lettere at håndtere.
Kogetiden er ca. 3 – 4 minutter – test den undervejs. Spises omgående.
Bemærk: gæsterne skal vente på pastaen og ikke omvendt.
Skriv et svar