Guldkage
Guldkage er en ualmindelig dejlig lagkage fra en tid, hvor der var rigelig med æg og fløde på gårdene. Nogen vil kalde kagen for en marengslagkage. Der skal bruges 2 springforme og der bages en bund med marengstop i hver hvorefter kagen lægges sammen med fyldet. Det er altså ikke traditionelle lagkagebunde som bruges i kagen.
Dej:
4 æggeblommer
70 g sukker
4 spsk. kogt vand
70 g mel
2 tsk. bagepulver
Pynt:
4 æggehvider
160 g sukker
Pisk æggeblommer og sukker til det er lyst og luftigt. Tilsæt vand. Sigt mel og bagepulver sammen ned i dejen. Rør forsigtig til det er blandet. Hæld dejen i 2 smurte raspede springforme. Pisk hviderne stive. Tilsæt sukkeret lidt efter lidt og pisk igen. Hæld hviderne forsigtigt over dejen i de 2 forme. Bag i 15 minutter ved 180 grader, skru ned og bag derefter i 25 minutter ved 120 grader.
Fyld:
1/4 l piskefløde
200 g hindbær, brombær eller anden frugt
75 g sukker
Rør hindbær med sukker. Pisk fløden. Bland piskefløde med frugt. Undgå evt. noget af saften hvis frugten er meget fugtig. Læg kagen sammen med frugtskummet. Guldkage skal serveres straks.
Skriv et svar