Her kan du læse om hvordan man kan lave vellykkede fyldte chokolader i sit eget køkken.
Chokolade støbes i forme. Tidligere anvendtes forme af metal, men i dag bruges næsten udelukkende forme i polycarbonat (plastik), som er meget lettere at arbejde med. At lave fyldt chokolade kræver øvelse, omhyggelighed og forståelse for den proces, som chokoladen skal gennemløbe. Slutresultatet skal jo gerne være en chokolade som
- slipper formen – der er intet så trist som fylde chokolader som absolut ikke vil slippe formen og går i stykker når man prøver med magt
- er blank og indbydende (uden hvide streger) også over tid
- har det helt rigtige ”knæk”
- har fyldt formen helt ud så de fine detaljer træder frem på de færdige chokolader
- en god smag – god chokolade og velsmagende fyld
Et sådant resultat opnås ved en kombination af
- øvelse og erfaring – man må prøve sig frem med det udstyr man har
- en velsmagende chokolade egnet til støbning
- en rigtig temperering af chokoladen
- omhyggelighed ved støbningsprocessen
Du skal ikke forvente at få succes første gang man prøver (bortset måske fra begynderheld) – det kræver øvelse og erfaring med netop det udstyr, som du har hvis det skal lykkes hver gang. (læs under madspild: her er inspiration til hvad du gør med rester og når det mislykkes).
Læs mere: