Pomle med smør
Pomle er det sønderjyske ord for boller. Pomle er boller uden tilsat sukker, altid krydrede med kardemomme. Bollerne serveres med smør. Over og under trykkes sammen således at det er svært blot at tage den ene – se fotos. Karlene skulle jo helst ikke være for sultne når kagerne efterfølgende kommer på bordet.
500 g hvedemel
125 g smør
50 g gær
3 æg
2 tsk. kardemomme
1 tsk salt
2 dl mælk
(æg til pensling, smør)
Mælken lunes med fedtstoffet som er hakket i mindre stykker. Heri opløses gæren, når væsken er højst 30 grader (fingerlun). Øvrige ingredienser tilsættes og dejen hæver til dobbelt størrelse. Dejen trilles i stænger og skæres i ialt 16 ligestore stykker, som formes til boller.
Invalid Displayed Gallery
Efterhæver i 15 – 30 minutter, pensles med sammenpisket æg og bages i ca 15 minutter ved 225 grader. Oven skal have den rette temperatur fra starten. Bollerne sættes til afkøling på en rist, flækkes og smøres med smør – serveres gerne mens de endnu er lune.
Portionen giver 16 stk.
Skriv et svar