Categories
1800 tallet 1900 første halvdel Danmark Kager og desserter Nordiske egnsretter

Finskbrød

Print Friendly, PDF & Email

Finskbrød

Dej:
375 gram mel
250 g smør
100 g sukker

Pynt:
perlesukker og æg

Smør og mel hakkes sammen og sukker tilsættes. Dejen samles evt. med lidt vand. Hviler gerne i køleskab til næste dag, hvor den trilles ud i fingertykke (1,5 cm) stænger som trykkes lidt flade med fingeren og skæres i 4 – 5 cm. stykker, smøres med æg og drysses med perlesukker.

Bages ca. 10 – 15 minutter ved 175 – 200 grader. Hold øje med kagerne så de ikke bliver for mørke. De skal dog være gennembagte.

Portionen giver ca. 75 finskbrød.

By Dorthe

Dorthe Bechmann
Roskilde
info@udenmadogdrikke.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.