Dette er min mors opskrift på kringle. Det er efter min mening et af de flotteste bagværk som findes.
500 g hvedemel
100 g sukker
150 g smør
75 g gær
½ tsk. salt
1 æg
½ tsk. kardemomme
2 dl mælk
Remonce:
125 g sukker
125 g blødt smør
50 g rosiner
50 g sukat
Pynt:
Sammenpisket æg til pensling
50 g hasselnødder eller 50 g grov perlesukker
Mælken lunes med fedtstoffet som er hakket i mindre stykker. Heri opløses gæren, når væsken er højst 30 grader (fingerlun). Sukker, salt æg og kardemomme tilsættes. Dejen æltes godt og hæver til dobbelt størrelse. Dejen rulles ud i en lang stang. Remoncen smøres på midten af stangen og drysses med sukat og rosiner. Dejen formes til en kringle og lægges på bagepladen på bagepapir. Efterhæver i 15 – 30 minutter, pensles med sammenpisket æg drysses med hakkede nødder eller perlesukker og bages i ca 25 minutter ved 200 grader. Oven skal have den rette temperatur fra starten. Afkøles på bagepladen – serveres gerne mens den endnu er lun.
Skriv et svar