Opskriften er fundet på EUROMANs hjemmeside og er til 4 personer. Det er en af de letteste NOMA retter vi har set. Ingredienserne er tilgængelige i de fleste butikker og processen kræver ikke ekstraordinært udstyr. Tilmed er resultatet smukt.
Kyllingeskind
½ kylling
Salt
Havreflager
1 dl havregryn
2 dl vand
½ tsk. mørkt maltmel
Salt
2 tsk. fuldkornsmel
Laksetatarcreme
200 g laksefilet
2 spsk. rygeost
2 spsk. piskefløde
Sort peber
½ agurk
Agurkemarinade
2 tsk. æblecidereddike
½ tsk. sukker
Lille smule salt
Dild til pynt.
Sprødt og helt fladt kyllingeskind kan fremstilles således
Du skal bruge alt skindet på kyllingen – resten af kyllingen gemmes/fryses til en anden gang. Flå skinnet forsigtigt af kyllingen og bred det ud i 1 lag på bagepapir på en bageplade. Drys med salt. Dæk med et yderligere et lag bagepapir. Sæt nu pladen ind i oven og placer en bradepande så den hviler ovenpå den første plade. Læg mursten eller andre tunge ovnfaste ting i bradepanden, så skindet ligger under pres så de ikke trækker sig sammen. Skindene bages ved 200 grader ca. ½ time, hvorefter det tages ud og lægges på fedtsugende papir – f.eks. køkkenrulle.
Havreflager. Havregryn, vand, maltmel og salt koges til en grød som smøres tyndt ud på en bageplade. Drysses evt med fuldkornsmel og bag i ovnen 175 grader/45 minutter. Køl af og bræk i mindre stykker. Kan laves flere dage i forvejen og opbevares i tætsluttende dåse.
Laksetatar. Fjern skindet og få fisken efter for ben og andre urenheder. Skær fisken i små terninger med en skarp kniv. Det bliver for finhakket i kødhakkeren. Bland rygeost og fløde og rør laksen i. Smag til med salt og peber.
Syltede agurker. Agurken skrælles. Lav agurkebånd med kartoffelskrælleren af de yderste lag af agurken. De inderste lag med kerner må ikke komme med. Bland marinaden og dyp agurkebåndene heri et øjeblik. Lad marinaden dryppe af.
bred tatarcremen ud på 4 tallerkner.
Bræk det i mindre stykker, når det er koldt.
Få en ekstra smuk effekt hvis du anretter det halve af en tallerken. Smør laksetatarcremen på en flad tallerken og anret med stykker af sprødt kyllingeskind, syltet agurk, lidt dild og havreflager. Billederne taler for sig selv.
Vi har prøvet en række opskrifter fra NOMA kogebogen “NOMA – tid og sted i det nordiske køkken”. Læs om vores erfaringer med opskrifterne her.
Skriv et svar