Riskage
Riskage eller ristort, som vist er en mere original titel, er en kage som er baseret på en rest grød. I vore dage risengrød, men der skal ikke megen fantasi til at forestille sig at den tidligere har være lavet på grundlag af byggrød og andre former for grød. Det kunne være interessant om der findes mere viden om dette.
Ingredienser:
125 g grødris
½ l mælk
60 g smør
75 g sukker
3 æg
1 spsk hvedemel
1 tsk bagepulver
Pynt:
1/4 l piskefløde
Ribsgele (eller f.eks. æblegele)
Ris og mælk koges til grød i ca. 1 time under hyppig omrøring. Smørret tilsættes (smeltes heri). Grøden afkøles.
Æggehviderne piskes stive. Når grøden er afkølet røres æggeblommerne i grøden. Sukker, hvedemel og bagepulver røres i. Hviderne vendes i til sidst. Dejen hældes i en smurt sandkageform (2 liter) eller en springform og bages ved 180 i en time på nederste rille. Skæres i skiver og pyntes med ribsgele og flødeskum.
Skriv et svar