Glem alt om anskaffelse af særlige rygeapparater hvis du har en kuglegrill. Det er let og smagen er fantastisk når man tager silden lige fra grill til bord.
Sådan gør du: Nogle timer i forvejen eller dagen før skal du lægge små klodser træ på størrelse med en tændstikæske i blød i vand. Du skal bruge ca. 10 stykker til en omgang. Elletræ er den traditionelle træsort, men man kan jo prøve sig frem med forskellige slags eller evt. udvikle sin egen blanding?
Du kan bruge både friske og frosne sild til rygning, så længe de er hele har skindet på. Rens sildene for indvolde hvis det ikke allerede er gjort.
Når grillen er varm lægges kullene i de 2 sider og der lægges en foliebakke i midten som opsamler evt. dryp fra sildene. De udblødte træstykker lægges oven på de gloende kul, og risten lægges på. Læg sildene på risten, læg låget på og åbn grillspjældene i bund og låg. Sild skal have omkring 12 minutter – man må prøve sig frem da det afhænger af hvor varm grillen er. Makrel kan ryges på samme måde men skal have lidt længere tid.
Skriv et svar