Kongekrabbe med porrer i aske
Vi havde virkelig set frem til denne ret – det med asken lød bare udfordrende.
Vi fulgte opskriften som den står i kogebogen – dog nænnede vi ikke at afkorte kongekrabben i lige lange stykker – det ville have givet for meget spild.
Asken fra brændt hø blev lavet i haven nogle dage forinden. Vi købte hø i Fakta (var nok tiltænkt marsvin). Vi fordoblede mængden – da vi jo skulle have nok til 8 – det viste sig totalt overflødigt. Der var mere end rigeligt – nok til de næste 100 Noma middage.
Sovsen – eller saucen – som det nok hedder, var fantastisk og vi vil helt sikkert vende tilbage til den i forbindelse med andre fiskeretter som f.eks. torsk. Men der bliver overraskende lidt ud af en sæk muslinger og en flaske chablis!
Kongekrabben var super lækker. Det lykkedes os kun at skaffe den frossen. I opskriften bruger man kun benene, men da vi også havde fået et par skjold med spiste vi dem næste dag med resten af saucen – det smagte mindst ligeså godt.
De ristede brødkrummer lavede vi i 2 versioner: hvedebrød og rugbrød. Det er nok en smagssag hvad der var bedst.
Vi har prøvet en række opskrifter fra NOMA kogebogen “NOMA – tid og sted i det nordiske køkken”. Læs om vores erfaringer med opskrifterne her.
Skriv et svar