Kartoffelchips
En fuldstændig overraskende og forbløffende anderledes finale på en vellykket middag. Friturestegte kartoffelskiver med chokoladeovertræk drysset med anis og fennikel.
En helt overraskende og forrygende smagsoplevelse på et tidspunkt hvor mætheden trods de relativt beskedne portioner var ved at melde sig.
Udfordringen var at få lavet tilstrækkelig tynde skiver så de blev rigtig sprøde ved stegningen!
Chokoladen skulle være bitterchokolade af høj kvalitet, som skulle smeltes forsigtigt over et vandbad for at holde jævn temperatur.
Så var det lige at dyppe kartoffelchips i chokoladen uden at de knækkede, jeg lavede et par stykker ekstra for sikkerhed Det lykkedes! Og så skulle de bare krydres. I opskriften stod der fennikelfrø, det fik halvdelen, resten fik chiliflager. Og så til afkøling i fryseren arrangeret i gamle kagedåser.
Vin: Alcace Reserve Pinot Noir. Domaine Barmés Beucher 1998 og 2000
Kolbekaffe.
Skriv et svar